vrijdag 22 maart 2013

Paashaas Taart

 

 

kijk dit filmpje voor het versieren!

 
  

Recepten:

TAART

210 GRAM BLOEM
3/4 THEELEPEL ZOUT
200 GRAM SUIKER
150 ML WARM MELK
2 EIEREN
125 GRAM BOTER (ZACHT)
1/2 THEELEPEL VANILLE
1 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER
               
                     Verwarm de oven voor 175 graden Celcius. Vet 1 ronde bakvormen van 22 cm licht in met 2 theelepel olie en 1 eetlepel bloem er over heen stroien.
                        










Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. 
2. Meng in een kom de bloem,de suiker en het zout
3.verwarm de melk en de boter
4.meng alles door elkaar in een grote kom
5.doe de eieren en het bakpoeder erbij
6.mix niet meer dan 2 min


VULLING:

500 ML SLAGGROOM
25 GRAMS POEDERSUIKER
1/2 THEELEPEL VANILLE

klop met de mixer tot het roomig is ,daarna snij oreos kitkats twix of mars
( wij hebben kitkats gebruikt) 
klop alles door elkaar en klaar is kees
 

GLAZUUR:

CREAM CHEESE FROSTING

335 GRAM SMEERKAAS
85 GRAM BOTER (ZACHT)
190 GRAM POEDERSUIKER
1 THEELEPEL VANILLE
 
mix alles voor 1-2 minuten 
 
 
FOTOS:
 
hier hebben we een bak geraspe coco's voor het gras op deze foto doen we er
kleurstof bij, dan doe je de dop er op en heel hard schudden als je de dop er
weer af haalt moet het er groen uit zien het maakt er niet uit donker of licht
als je maar kan zien dat het gras is ;)  
 

wat kim doet is de taart met frosting een soort glazuur glad strijken met een
spatel,
 
      hier zet ze het in elkaar   
           
   
   
nu snij je er een stuk van af en gebruik je dat als de staart.
 
 





 veel plezier!!!!
 
 
 
in english:
Easter Bunny Cake
1 3/4 c. flour
3/4 t. salt
1 c. sugar
mix together
add:
1/2 c warm milk
2 eggs
1/2 c. softened butter
add:
1 1/2 t. baking powder
mix for 30 seconds on low
 
Pour batter into a greased and floured 9" round pan.
Bake 350 degrees for 25-30 minutes
 
Cool completely
 
Cream cheese frosting:
 
1 1/2 c. cream cheese
1/4 c soft butter
1 1/2 c powdered sugar
1 t. vanilla
 
Whip until mixed
 
Cookies and Cream Filling:
 
2 1/2 c. whipping cream
1/4 c powdered sugar
1/2 t vanilla
 
Whip until stiff peaks form
add crushed oreos (or kit kats as Kim and Tessa did)
 
Cake instructions:
 
Cut cooled cake in half.
Slather filling between two halves and and stand on flat surface on the plate.
Cut a small pie-shaped piece out in the first 1/4 of the rounded back of 'bunny'
 (see photo above!)
Use cut-out section as bunny tale.
Frost completely.
Decorate!
(girls used colored coconut as 'grass' and shredded white chocolate for bunny fur--they weren't so fond of too much coconut--sadly.
They also used jelly beans as eyes and nose,
fondant shaped as ears and more jelly beans strewn around for 'easter eggs'.
It was all very cute and tasty -- (and I'm glad that Tessa got talked out of making a red, gooey filling for the inside of the poor bunny.....)
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Tell us what you think!!!