donderdag 18 april 2013

suiker koekies

                    
    !!!!!!!SUIKER KOEKIES!!!!!!!

tessa :dit zijn echt hele lekkere koekjes we hebben ze versierd en opgegeten
je kan naar een filmpje kijken ( komt  er aan ) hoe we ze versieren ...........
JE MOET ZE PROEVEN!!!

VOOR DIT RECEPT HEBBEN WE EEN GAST CHEF GENAAMD
TARA  als je onderaan kijkt is er een interview met tara 
om haar beter te kennen! 

INGREDIENTEN:

340 g boter 
400 g witte suiker 
4 eieren
1 theelepel vanille 
625 g bloem
2 theelepel bak poeder 
1 theelepel zout


1. mix de boter en de suiker in een kom 
2.gooi er 4 eieren bij en een theelepel vanille en mix dat dan
3.  gooi de bloem en bak poeder en zout erbij 
4, mix alles tot klont vrij 
5. zet het in de koelkast voor 1uur
6. na 1 uur haal het uit de koelkast  en rol het uit niet te dun met een deeg roller
7.pak vormpjes  en druk ze in het deeg en maak vormpjes
8 zet ze in de voorverwarmde oven op 180 graden, bak 8-10 min



In een grote kom, doe de boter en suiker


mix de boter en de suiker tot klont vrij

pak vormpjes en druk ze in het deeg en maak vormpjes



Glazuur:
 125 gram poeder-suiker
2 theelepel melk
2 theelepel corn syrup (altijd laast!!!)
( vindt je in amerikaanse winkels)
1/4 theelepel vanilie

1. mix in een klein kommetje of bordje de poeder-suiker, melk en vanilie 
en tot het er zo uit ziet als de foto hier boven .

2.doe er corn syrup  bij.

3.doe er dan kleurstof bij 
                 
                      (voor 12 koekjes)                            
hier versieren we de koekjes we dopen de koekje in de glazuur
                                            
mmmmm. lekker, nu heb ik er nu al zin in !
                                          



Tara
 ************************************************
 interview:

tessa&kim:     vind je koken leuk?
tara:      ja
tessa&kim:    wat vind je het leukst om te koken ?
tara:     taarten en koekjes
                 
***********************************************



............................................................................................................................................................................................................................

English version:

The Very Best Sugar Cookies

1 1/2 c. soft butter
2 c white sugar
4 eggs
1 t. vanilla
5 c. flour
2 t. baking powder
1 t. salt
Cream together butter and sugar until smooth. Beat in eggs and vanilla. Sift flour, baking powder and salt, mix. Refrigerate for one hour.
Roll out cookies on floured baking paper until dough is about 1/4 inch thick.
Cut out shapes with cookie cutters.
bake 400 f  (185 c) for 6 - 8 minutes.
(makes about 5 dozen)
Let cookies cool for 10 minutes. Decorate.
Tessa, Kim and Tara used both fondant, rolled and cut with cookie forms and sugar cookie icing colored in yellow, blue, purple and green to decorate.
(to get fondant to stay on cookies, use a bit of milk as 'glue' between fondant and cookie)
 
 

The Most Delicious Sugar Cookie Icing

1 c powdered sugar
2 t. milk
2 t. corn syrup
1/4 t. vanilla
stir milk into powdered sugar until smooth, add corn syrup and vanilla. If mixture is too thick, add a few drops milk.
Color with favorite coloring.
(this recipe covers about a dozen cookies)


***********************************************************************


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tell us what you think!!!