zaterdag 9 februari 2013

let it snow

let it snow!!

de let it snow taart is een heele zoete en zwaare taart
warning
niet te grote stukken eten hou een glaasje water
bij!!!.


RECEPT;
500 ml  GEKOOKTE  WATER
  128 GRAM COCOA 
350 GRAM BLOEM 
2 theelepel  BAK POEDER
1/2 theelepel        ZOUT
250 GRAM BOTER
450 GRAM SUIKER
5 EIEREN
1  1/2 theelepel vanille

1.doe 500 ml water in en pan, wacht tot het kookt
2.als het water kookt doe er de cacao poeder bij.
3.doe  suiker en boter in een kom mix het met een mixer tot het klont vrij is. voeg eieren en vanille toe.
4.doe er bloem en cacao bij de suiker boter mix. mix het tot je geen bloemmeer kan  zien en klont vrij is.
5. doe er bak poeder en zout in
6.. doe er olie bij  en strooi er bloem op, schud alles .doe het in de bak vorm
7. doe de helft van de mix in de bak vorm doe het 10 min in de oven
8.onder tussen doe je 75 gram boter  in een pan  doe dan 5 rollen rolo's  als het te dik wordt  doe er melk bij!
haal de bak vorm uit de oven  doe er de  laag caramel op en stukjes witte chocolat ,en dan de rest van de taart mix !  Bak 30-40 minuten.
 je kan ook vormpjes  uit knippen en  poeder suiker er over heen strooien .


melt the rolos with butter

pour remaining batter over caramel/chocolate pieces

cut forms out of paper, place on cake
sprinkle powdered sugar over top
remove paper forms
EAT!

In English: (because we're multi-cultural kids....)

Super-duper caramel-filled chocolate cake

Chocolate cake:
2 cups boiling water
1 c. cocoa, unsweetened
2 3/4 c. flour
2 t. baking powder
1/2 t. salt
1 c. butter
2 1/4 c sugar
4 eggs
1 1/2 t. vanilla

Rolo mixture:
5 package of rolos
1/4 c butter
enough milk to thin
melt in saucepan

Chopped chocolate pieces, any/all flavor(s) - around 1 cup

Boil water, add cocoa, set aside. Mix flour, baking powder, and salt in separate bowl. In large mixing bowl, blend butter, sugar, eggs and vanilla. Alternate adding cocoa and flour mixture. Mix until blended.

Pour 1/2 batter in greased/floured springform pan.
Bake at 175 c(350) for 10 minutes. 
Remove from oven and add  melted rolo mixture and chopped chocolate mixture.
Cover with remaining batter. Cook for 30-40 minutes.

Cake will be soft and gooey on the inside while warm. The cake will become more 'solid' as it cools, but the inside will remain super soft. Completely delicious both ways!!

Enjoy!

1 opmerking:

Tell us what you think!!!