let it snow!!
de let it snow taart is een heele zoete en zwaare taart
warning
niet te grote stukken eten hou een glaasje water
bij!!!.
RECEPT;
500 ml GEKOOKTE WATER
128 GRAM COCOA
350 GRAM BLOEM
2 theelepel BAK POEDER
1/2 theelepel ZOUT
250 GRAM BOTER
450 GRAM SUIKER
5 EIEREN
1 1/2 theelepel vanille
1.doe 500 ml water in en pan, wacht tot het kookt
2.als het water kookt doe er de cacao poeder bij.
3.doe suiker en boter in een kom mix het met een mixer tot het klont vrij is. voeg eieren en vanille toe.
4.doe er bloem en cacao bij de suiker boter mix. mix het tot je geen bloemmeer kan zien en klont vrij is.
5. doe er bak poeder en zout in
6.. doe er olie bij en strooi er bloem op, schud alles .doe het in de bak vorm
7. doe de helft van de mix in de bak vorm doe het 10 min in de oven
8.onder tussen doe je 75 gram boter in een pan doe dan 5 rollen rolo's als het te dik wordt doe er melk bij!
haal de bak vorm uit de oven doe er de laag caramel op en stukjes witte chocolat ,en dan de rest van de taart mix ! Bak 30-40 minuten.
je kan ook vormpjes uit knippen en poeder suiker er over heen strooien .
melt the rolos with butter |
pour remaining batter over caramel/chocolate pieces |
cut forms out of paper, place on cake |
sprinkle powdered sugar over top |
remove paper forms |
EAT! |
In English: (because we're multi-cultural kids....)
Super-duper caramel-filled chocolate cake
Chocolate cake:2 cups boiling water
1 c. cocoa, unsweetened
2 3/4 c. flour
2 t. baking powder
1/2 t. salt
1 c. butter
2 1/4 c sugar
4 eggs
1 1/2 t. vanilla
Rolo mixture:
5 package of rolos
1/4 c butter
enough milk to thin
melt in saucepan
Chopped chocolate pieces, any/all flavor(s) - around 1 cup
Boil water, add cocoa, set aside. Mix flour, baking powder, and salt in separate bowl. In large mixing bowl, blend butter, sugar, eggs and vanilla. Alternate adding cocoa and flour mixture. Mix until blended.
Pour 1/2 batter in greased/floured springform pan.
Bake at 175 c(350) for 10 minutes.
Remove from oven and add melted rolo mixture and chopped chocolate mixture.
Cover with remaining batter. Cook for 30-40 minutes.
Cake will be soft and gooey on the inside while warm. The cake will become more 'solid' as it cools, but the inside will remain super soft. Completely delicious both ways!!
Enjoy!
Met veel MELK!
BeantwoordenVerwijderen