vrijdag 22 maart 2013

Regenboog Paasei Cakejes!

REGENBOOG PAASEI CAKEJES

 Porties: 18
Bereiding: 23 minuten
170 graden Celcius
 
mmmmmm!!!!!!!!!deze zijn verukkelijk !! ik heb er  wel 29 van gemaakt
deze zijn echt een aan rader!
 
210 GRAM BLOEM
3/4 THEELEPEL ZOUT
200 GRAM SUIKER
150 ML WARM MELK
2 EIEREN
125 GRAM BOTER (ZACHT)
1/2 THEELEPEL VANILLE
1 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER
100% goed humeur
 
  Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. 
2. Meng in een kom  de bloem,de suiker en het zout
3.verwarm de melk en de boter
4.meng alles door elkaar in een grote kom
5.doe de eieren en het bakpoeder erbij
6.mix niet meer dan 2 min

 ..........veel plezier!!!!!!!!!
van tessa en kim..................
  
 FOTOS:
  hier maken we een gaatje aan
 de onderkant van de ei en gooi de eigeel en eiwit in een kom
 
  
 nu kleur je de eieren  zo als jij een paasei kleurt  
het maakt niks uit hoe je dat doet als het maar op een echte paas ei lijkt . 
 
 
 
 maak de deeg met verschillende kleuren dat
doe je met een soort  kleurstof dat je kan eten
(het liefs deze kleuren) 
 
 
 pak een ei en schep er een beetje deeg uit elke kommetje in
 doe dat met alle eieren in verschillende volgorde 
als je klaar bent pak folie en leg de folie in een bakvorm zodat
de ei recht op kan staan. 
leg de eieren in de  bakvorm  met de gat op de top
 
  
leg het in de oven en bak het 20 min  
als het klaar is ziet het er niet meteen
zo uit,meestal is het deeg een beetje
er  uit ,dat maakt niets uit ,begin
maar met eten!!!!!! 
 
cool he?
         smakelijk eten!!!!! 
 
 
 
and in english:
 
 Rainbow Easter Egg Cakelets
 
1 3/4 c. flour
3/4 t. salt
1 c. sugar
add:
1/2 c. warm milk
2 eggs
1/2 c. soft butter
1 t. vanilla
mix on medium for 1 1/2 minutes
add:
1 1/2 t. baking powder
mix on low for 30 seconds.
 
divide up into 4 bowls and color with favorite colors
 
Poke a hole in the bottom of each egg. Open until finger can fit inside.
Shake raw egg out. Wash shell. Dye shell with easter egg dye (or food color + 1 t. vinegar and hot water).
Carefully spoon (or use pastry bags) the different colored dough in shell, alternating colors, until 3/4 full.
Place eggs, hole-side up, in mini-muffin tin (or regular muffin tin filled with aluminum foil)
Bake at 350 degrees for 20 minutes.
(Wash off any dough that cooked out of shell right away as it will stick when cooled!)
makes 18

1 opmerking:

Tell us what you think!!!